Benkene til Kim 2021 > SHAME

2021
2021
2021
2021

I anledning Lina Viste Grønli sin skulptur tilegnet Kim Friele på Vågsallmenningen blir det arrangert performancer på plassen under Regnbuedagene 5., 10. og 12. juni.

Sted: Benkene til Kim, Vågsallmenningen (via Pride House)

12. juni kl 11:00, 11:25 og 11:50

SHAME
Nils Bech
med Silas Henriksen og Ole Martin Larsen

SHAME er en performance om det å fri seg fra ulike former for skam og sosial kontroll. En spesiell episode i Nils Bech sitt liv var da avisen Dagbladet omtalte ham som feminin uten at han hadde rukket å snakke med sin daværende kjæreste om medienes språk. Bech tok seg selv i å skamme seg over sitt uttrykk og ble bekymret for at det skulle farge kjærestens syn på ham. Heller ikke skeive miljøer er fritatt fra rådende kjønnsnormer og hierarkier, men en kjent strategi for å møte slik motstand er å omfavne sitt unike uttrykk og den man er.

Om kunstneren
Nils Bech (f. 1981 i Hønefoss) er sanger, popartist og performancekunstner. Han har opptrådt ved kunstinstitusjoner som Nasjonalmuseet, Veneziabiennalen, Henie Onstad Kunstsenter, Kunsthall Oslo, New Museum i New York og Frieze Foundation i London. Som popartist har Nils Bech holdt konserter på festivaler som Roskilde, Hove og Øyafestivalen, samt ved flere konsertarenaer rundt om i landet. Bech ble kjent for et større publikum da han fremførte julesangen ‘O helga natt’ i tv-serien Skam i 2015.
Den 18. juni presenterer Perfect Sounds Forever en konsert med Nils Bech på Grieghallen i Bergen.


Performancen er kuratert av Maya Økland i dialog med Lina Viste Grønli. Produsert av Gunnbjørg Johannessen/Syv Mil AS

Støttet av KORO, Kulturrådet og Fritt Ord

Foto: Roy Bjørge